NATUR

Från den spektakulära skönheten i Söderhamns skärgård till lugnet i ålsjöns naturreservat, det finns en rikedom av natur att upptäcka i Söderhamns omgivningar.

Söderhamns skärgård. Den vackra Söderhamn Skärgård, som består av 500 naturligt bildade öar som inkluderar Storjungfrun, den största ön som nu är ett naturreservat, är ett måste för alla besökare i området. M/s Moa erbjuder dagliga båtturer till och runt skärgården.

Skatön naturreservat. Med magnifik utsikt över Söderhamns skärgård, ett fantastiskt resmål att besöka för en vandring eller picknick. Det finns en mycket trevlig 2-timmars rundvandring.

Skärså fiskeläge. En underbart pittoresk fiskeby i typisk svensk stil. Det finns ett traditionellt Rökeri, eller fiskrökare, en presentbutik och den ständigt populära fisk- och skaldjursrestaurangen Albertina.

Ålsjön & Lugnsjön naturreservat. Två fridfulla och fridfulla naturreservat belägna söder om Söderhamn. Båda är utmärkta platser för fågelskådning, med många stigar och strandpromenader att navigera, några lämpliga för cyklister.


En två minuters bilresa från E4, den 160 mil långa vägen som korsar Sverige från norr till syd, och två timmar rakt norr om huvudstaden Stockholm, är hotellet också tillgängligt med kollektivtrafik, med Söderhamns resecenter, som består av tåg- och bussförbindelser, som ligger 10 minuters promenad från hotellet.

tel: +46 (0)73-330 34 18
info@prastgardenhotel.se

Prästgårdsgatan 3
82632 Sõderhamn
Sverige

Google Maps