KULTUR

Söderhamn har ett intressant historiskt arv som väntar på att bli upptäckt och ett utbud av kulturevenemang.

Ulrika Eleonora kyrka. Den magnifika Ulrika Eleonorakyrkan byggd i slutet av 1600-talet av den svenske arkitekten Nicodemus Tessin den yngre. öppet dagligen för besökare.

Erik Anders. Söderhamns egen UNESCO-listade Hälsinglandsgård, Erik-Anders ligger en kort 5 minuters bilresa från Prästgården, och är ett måste för besökare i området. Huset är öppet dagligen under sommarmånaderna. Det finns ett kafe, en butik och en härlig stugträdgård. Värd för den årliga Hälsingegårds jazzfestival.

Söderhamns Flygmuseum. En mycket populär besöksattraktion med ett stort antal flygplan utställda och en flygsimulator, för vilken förhandsbokningar kan göras . Det finns ett litet kafe som serverar varma och kalla snacks och en souvenirbutik. 5 minuters bilresa söder om Söderhamn.

Söderhamns stadsmuseum. Lär dig mer om Söderhamns skiftande historia och dess roll som Sveriges framstående gevärstillverkare. Museet anordnar också historiska vandringsturer i staden under sommarmånaderna. Öppettiderna varierar.

Kvarnen. Söderhamns permanenta gallerirum inrymt i stadens gamla Custom Mill. Öppettiderna varierar.

Söderhamns Teater. Söderhamnsteatern ligger i en vacker jugendbyggnad och bjuder på en mängd olika föreställningar under hela året.


En två minuters bilresa från E4, den 160 mil långa vägen som korsar Sverige från norr till syd, och två timmar rakt norr om huvudstaden Stockholm, är hotellet också tillgängligt med kollektivtrafik, med Söderhamns resecenter, som består av tåg- och bussförbindelser, som ligger 10 minuters promenad från hotellet.

tel: +46 (0)73-330 34 18
info@prastgardenhotel.se

Prästgårdsgatan 3
82632 Sõderhamn
Sverige

Google Maps